Säännöt

International Chauffer Club Helsinki ry säännöt

INTERNATIONAL CHAUFFEUR CLUB HELSINKI ry.

 

SÄÄNNÖT 01.06.2021 ->

 

1§        Nimi ja kotipaikka

 

Yhdistyksen nimi on International Chauffeur Club Helsinki ry. (ICCH) ja sen kotipaikka on Helsinki.

 

2§        Tarkoitus ja toiminnan laatu

 

Yhdistyksen tarkoituksena on

  1. Edistää yhteistoimintaa jäsenistön ja kerhon yhteistyökumppaneiden kanssa,
  2. Edistää jäsenistön ammatillista osaamista sekä
  3. Tukea jäsenten aktiivisuutta ammatillisissa, yhteiskunnallisissa, kansainvälisissä ja yleishyödyllisissä toiminoissa.

Yhdistys on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole voiton tuottaminen.

Yhdistys järjestää tarkoituksensa toteuttamiseksi kokouksia, koulutus-, tutustumis- ja liikuntatilaisuuksia sekä harjoittaa julkaisutoimintaa. Yhdistys voi tarkoituksensa toteuttamiseksi myös perustaa rekisteröimättömiä alaosastoja.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi järjestää arpajaisia ja rahankeräyksiä. Yhdistyksellä on oikeus hankkia ja omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta.

 

3§        Jäsenet

Yhdistyksen jäsenet ovat varsinaisia-, eläkeläis-, kannatus- tai kunniajäseniä. Yhdistyksen jäsenet hyväksyvät hallitus.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hakea henkilö, joka pääsääntöisesti toimii valtiohallinon, diplomaattikunnan tai edustusautonkuljettajana. Jäsenyyttä haetaan kirjallisesti hallitukselta. Varsinaisilta jäseniltä perittävän liittymis- ja vuotuisen jäsenmaksun suuruuden vuosikokous.

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla eroamisesta yhdistyksen kokouksessa. Jäsen on velvollinen suorittamaan yhdistykselle jäsenmaksut, jotka ovat erääntyneet ennen hänen toimittamaansa ero ilmoitusta yhdistykselle.

Jäsen voidaan hallituksen yksimielisellä päätöksellä erottaa yhdistyksestä, jos jäsen toimii vastoin yhdistyksen periaatteita tai jos jäsen jättää määräaikana suorittamatta yhdistykselle tulevat jäsenmaksut tai hän ei enää täytä jäsenen jäsenyysehtoja.

Varsinainen jäsen siirtyy suostumuksellaan yhdistyksen eläkeläisjäseneksi, kun hän jää autonkuljettajan tehtävästä eläkkeelle. Eläkeläisjäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvoitetta eikä äänioikeutta. Eläkkeelle siirtymisestä tulee ilmoittaa yhdistyksen hallitukselle. Erottuaan autonkuljettajan tehtävästä henkilöllä, joka on täyttänyt 55 vuotta ja on ollut vähintään 15 vuotta ICCH:n jäsenenä, on oikeus suostumuksellaan siirtyä eläkeläisjäseneksi.

Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta. Kannatusjäsenellä ei le äänioikeutta, mutta hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa. Henkilökannatusjäsenet maksavat kaksinkertaista vuotuista jäsenmaksua ja yhteisökannatusjäsenet maksavat hallituksen päättämää vuotuista jäsenmaksua.

Kunniajäseneksi voidaan kutsua yhdistyksen toiminnassa erityisen ansioitunut henkilö. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta.

Ansioituneen jäsenen palkitsemisesta päättää hallitus.

 

4§        Hallitus

 

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valittu puheenjohtaja ja vähintään neljä (4), enintään kuusi (6) varsinaista jäsentä sekä vähintään yksi (1), enintään kaksi (2) varajäsentä.

Hallituksen jäsenten toimikausi on vuosikokouksen välinen aika.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään kolme hallituksen jäsentä sitä vaativat.

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan mielipide, vaaleissa kuitenkin arpa.

 

 

5§        Yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus

 

Yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus on puheenjohtajalla yksin tai varapuheenjohtajalla yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

6§        Tilit

 

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toimintatarkastajalle, viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.

 

7§        Yhdistyksen kokousten koolle kutsuminen

 

Yhdistyksen kokoukset kutsuvat koolle hallitus. Kokouskutsu vuosikokoukseen on toimitettava viimeistään neljätoista (14) päivää ja muihin kokouksiin vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta. Kutsu lähetetään ensisijaisesti sähköpostitse kullekin jäsenelle hänen ilmoittamaan osoitteeseen. Mikäli jäsen ei ole ilmoittanut sähköpostia hallitukselle niin kutsu toimitetaan jäsenelle kirjallisena.

 

8§        Yhdistyksen kokoukset

 

Yhdistyksen kokoukset voidaan pitää etänä ja/tai fyysisenä. Jäsen voi itse päättää miten osallistua kokouksiin.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä ennen helmikuun loppua.

Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa vaatimuksen esittämisestä.

Yhdistyksen kokouksessa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Päätökset tehdään, ellei säännöissä toisin määrätä, yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaistaan vaalit arvalla. Muissa asioissa päätökseksi tulee kokouksen puheenjohtajan kannattama mielipide.

 

9§        Vuosikokous

 

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
  5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toimintatarkastajien lausunto
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
  7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus
  8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja vähintään neljä (4), enintään
    kuusi (6) muuta jäsentä sekä yksi (1), enintään kaksi (2) varajäsentä.
  9. Valitaan alkaneeksi tilivuodeksi kaksi (2) toiminnantarkastajaa ja kaksi (2) varatoiminnantarkastajaa
  10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
  11. Kokouksen päättäminen

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun

 

10§                  Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

 

Päätös näiden sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa, vähintään kahden (2) viikon väliajoin pidettävässä yhdistyksen kokouksessa, ja edellä mainitut päätökset edellyttävät vähintään kahden kolmasosan (2/3) enemmistön annetuista äänistä kummassakin kokouksessa. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen mahdolliset varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkautumisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla.
Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi varat käytetään samaan tarkoitukseen.